Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر کشورمان در بغداد در گفت‌وگو با شبکه الجزیره توضیحاتی در رابطه با تنش تهران-واشنگتن، برجام، روابط ایران و اروپا و همچنین روابط ایران با کشورهای منطقه ارائه داد.

به گزارش ایسنا، ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد با حضور در برنامه "لقاء الیوم" که از شبکه الجزیره پخش می شود در رابطه با تنش های تهران- واشنگتن وسرانجام این تنش ها گفت: به نظر من شرایطی که جمهوری اسلامی ایران در آن قرار دارد یک فرصت بزرگ به شمار می رود؛ فرصتی که منجر به خودکفایی و تکیه بر توانمندی های داخلی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحریم های آمریکا علیه ایران مساله جدیدی نیست بلکه چهار دهه است که آمریکا تحریم هایی علیه ما وضع کرده و ما را تهدید می کند اما با درایت رهبری و دولت ایران و همچنین حمایت های ملت، ما به بهترین شکل از این تحریم ها عبور کردیم. شما اکنون شاهد این هستید که ایران قوی تر از ۱۰ سال و یا ۲۰ سال پیش است بنابراین مواضع اخیر آمریکا برای ما عجیب نیست اما نقض معاهدات از سوی آنها برای ما عجیب است زیرا آنها یک معاهده بین المللی را نقض کردند.

وی افزود: ما اطمینان کامل داریم که خروج آمریکا از برجام برای آنها ضررهایی به دنبال خواهد داشت، بدون شک تحریم، سختی ها و مشکلاتی برای ما بوجود آورده است اما نمی توان گفت که ایران با مشکلات بنیانی مواجه است بنابراین ما به تحریم به عنوان یک فرصت نگاه می کنیم و جمهوری اسلامی ایران با توکل بر خدا و تکیه بر توانمندی های داخلی می تواند از مشکلات عبور کند.

ایرج مسجدی در رابطه با اینکه آیا تنش ایران و آمریکا از طریق راه حل مسالمت آمیز حل می‌شود و یا به مقابله نظامی منجر می شود گفت: جمهوری اسلامی ایران تنها موافق راه حل های مسالمت آمیز است، ما هیچگاه مایل به جنگ، تنش و تشدید بحران نیستیم بلکه به راه حل های مسالمت آمیز اعتقاد داریم اما این مساله چگونه رخ می‌دهد، بی‌شک با بازگشت آمریکا به برجام این مساله رخ می دهد، چرا آنها از برجام خارج شدند؟ این سوال بزرگی است که افکار عمومی با آن مواجه است. راه مسالمت آمیز حل این بحران بازگشت آمریکا به برجام، پایان دادن به تحریم ها و فشار ها علیه ایران و همچنین پایان دادن به جنگ اقتصادی علیه ایران است. این مساله امکان پذیر است؛ زمانی که آمریکا زبان زور، سرکشی و تهدید را کنار بگذارد.

وی افزود: به نظر من آمریکایی ها راه دیگری جز این ندارند زیرا ما در شرایط تحریم با هیچکس مذاکره نمی کنیم و ما همزمان به دنبال جنگ نیستیم و آمریکایی‌ها نیز وارد جنگ نخواهند شد زیرا می دانند که آسیب هایی برای آنان به دنبال خواهد داشت بنابراین این تنهاد راه موجود است و آمریکایی مجبور به پذیرش آن هستند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق در پاسخ به این سوال که مقام معظم رهبری اعلام کرده است که نه مذاکره می کنیم و نه جنگ می شود، چگونه می توانیم راه حلی برای این بحران تصور کنیم درحالی که شعار ایران "مذاکره نمی کنیم" است، گفت: چیزی که مقام معظم رهبری فرمودند براساس یک منطقی استوار است، این منطق این است که مذاکره اصولی دارد، همانند اصولی که در برجام انجام دادیم. زمانی که جمهوری اسلامی ایران با بزرگ ترین تحریم های اقتصادی مواجه است مذاکرات چه معنایی دارد، اگر آمریکایی ها مایل به مذاکرات هستند ما سال ها درحال مذاکره با آنها بودیم و به توافق رسیدیم بنابراین مذاکره در شرایط تحریم و فشار نوعی سرکشی و تهدید است و بی شک مقام معظم رهبری این مساله را نخواهند پذیرفت.

وی ادامه داد: در رابطه با جنگ نیز این جنگی روانی است که آمریکا آن را آغاز کرده است، چه کسی به دنبال جنگ است؛ جمهوری اسلامی ایران هیچگاه به دنبال جنگ نیست اما ما شاهد این هستیم که آمریکا جنگ اقتصادی علیه ما آغاز کرده است.

ایرج مسجدی در رابطه با اینکه برخی کشورهای منطقه به دنبال ایجاد جنگ میان تهران و واشنگتن هستند گفت: اگر کشوری به دنبال این مساله است اشتباه بزرگی مرتکب شده است زیرا اگر جنگی رخ دهد آنها را نیز دربر خواهد گرفت. به نظر ما جنگ برای همه ضرر خواهد داشت نه تنها ایران بلکه آمریکا و کشورهای مجاور حامی این جنگ نیز ضرر خواهند دید. ما بر این باوریم که جنگ نظامی رخ نخواهد داد و ما نیز به دنبال آن نیستیم اما به صراحت به شما می گویم که اگر جنگی رخ دهد آمریکا آغازگر آن خواهد بود اما پایانش دست آمریکا نخواهد بود بلکه اراده جمهوری اسلامی ایران پایان دهنده این جنگ است و این جنگ شکست سیاسی و تاریخی بزرگی برای آمریکا و حامیان آن به دنبال خواهد داشت. بهترین راه این است که آمریکا سرکشی، فشار و تهدید را کنار بگذارد و به میز مذاکره بازگردد.

وی در پاسخ به این سوال که ضرب الاجل تهران به کشورهای اروپایی در رابطه با برجام به پایان رسید آیا شما آمادگی از دست دادن هم پیمانی چون اروپا هستید گفت: توافق هسته ای پایبندی ایران، آمریکا و کشورهای اروپایی را شامل می شود، آمریکایی ها از این توافق خارج شدند بنابراین ما و اروپایی ها در آن باقی ماندیم؛ اگر اروپایی ها به تعهداتشان پایبند باشند ایران نیز به تعهداتش پایبند خواهد ماند اما اگر اروپایی ها هم خارج شدند من از شما می پرسم که ایران باید چه کاری انجام دهد؟ واضح است که ایران پایبندی هایش را کاهش می دهد یعنی اقدامی که ایران اکنون انجام می دهد در واقع واکنشی به اقدامات آمریکا و اروپا است. اگر اروپایی به طور عملی و نه در حد کلام به تعهدات خود پایبند باشد ایران نیز استقبال خواهد کرد بنابراین موعدی که مشخص کردیم پیامی برای آمریکایی ها و اروپایی‌ها بود و در صورت پایان مهلت مشخص اقداماتی که مشخص کردیم را در چارچوب توافق هسته ای انجام می دهیم.

سفیر کشورمان در بغداد در پاسخ به سوالی در رابطه با موضع بغداد نسبت به تحریم های آمریکا علیه ایران گفت: ما عراق را کشور دوست و برادر خود می دانیم، ما دو کشور همسایه هستیم و دائماً در کنار هم ایستاده ایم، از دولت عراق انتظار داشتیم که طرف حق را بگیرد؛ اگر مواضع جمهوری اسلامی ایران بر حق بود از ما حمایت کنند اما اگر بر حق نبودیم از ما حمایت نکنند. ما نمی خواهیم که عراق در این درگیری ها میدانی برای جنگ میان تهران و واشنگتن باشد. مشکلاتی با آمریکایی ها داریم و ما باید آنها را حل کنیم، آمریکایی ها مجبور به پذیرش شروط ما خواهند شد زیرا راه دیگری پیش رو ندارند. در رابطه با عراق که بعد می تواند در راستای کاهش تنش نقش داشته باشد ما از آنها تشکر می‌کنیم و از تلاش‌های آنان استقبال می‌کنیم.

ایرج مسجدی در پاسخ به این سوال که برخی نگران این هستند که ایران نیروهای الحشد الشعبی را برای جنگ با آمریکا به کار گیرد و عراق را به میدان جنگ تبدیل کند گفت: اگر بحرانی اتفاق بیفتد و آمریکایی ها تصمیم به اقدام نظامی بگیرند بی شک تمام منطقه میدانی برای این مساله خواهد بود، مگر می شود که ایران آسیب ببیند و کشورهای منطقه آسیب نبینند؟ تمام کشورهای خاورمیانه آسیب خواهند دید، کشورهای حاشیه خلیج فارس آسیب خواهند دید، ما باید به دنبال مسبب این بحران باشیم. عامل این بحران آمریکایی ها هستند، اگر آمریکایی ها می خواهند به هیچ کشوری آسیب نرسد پس باید این منطق سرکشی و تهدید را کنار بگذارند، در صورت بروز بحران هیچ تضمینی وجود ندارد که کشوری سالم بماند. آمریکایی ها این بحران را آغاز کردند و همچنان به آن ادامه می دهند، جمهوری اسلامی ایران سیاست خویستنداری و صبر را پیش رو گرفت و تلاش کرد با این شرایط کنار بیاید اما من به شما عرض می کنم که صبر جمهوری اسلامی ایران حدی دارد و اگر آمریکایی ها به این راه خود ادامه دهند واکنش ایران جدی تر خواهد بود و این بستگی به عمل آنها دارد.

وی در پاسخ به این سوال که شما می گویید اگر بحرانی رخ دهد همه را در برخواهد گرفت، این مساله سیاسی، اقتصادی و یا نظامی خواهد بود، گفت: اگر بحران اقتصادی تشکیل شود برای همه بحران اقتصادی خواهد بود و اگر نظامی باشد نیز به شرایط آن بحران بستگی خواهد داشت. ما خواهان ایجاد هیچگونه مشکل و ضرر برای طرف های دیگر نیستیم؛ نه برای ایران، نه برای منطقه و حتی نه برای آمریکا اما آمریکای ها خودشان به دنبال این بحران هستند اگر ما به دنبال ایجاد بحران بودیم توافق هسته ای را نمی پذیرفتیم. ایران چندین سال مذاکره کرد تا بحرانی پیش نیاید، ما به توافق رسیدیم اما ترامپ آنرا نقض کرد. با تمام صراحت می گوییم که مسبب بحران های منطقه و حتی بحران های داخلی آمریکا آقای ترامپ است او باید سرکشی را کنار بگذارد؛ جمهوری اسلامی ایران از منافع خود دست برنمی دارد، این یک تهدید نیست بنابراین ما از تمام روشنفکران و نخبگان و تمام ملت های منطقه می خواهیم که به ترامپ فشار بیاورند تا این تهدیدات و سرکشی ها را کنار بگذارد. جمهوری اسلامی ایران اهل منطق و مذاکره است، اگر اهل مذاکره نبود توافق نمی کرد اما ایران هیچگاه تسلیم زور نخواهد شد؛ چه از سوی آمریکایی ها و چه از سوی طرف های دیگر.

ایرج مسجدی در پاسخ به سوالی در رابطه با حملات اخیر به منطقه الخضرا در بغداد و همچنین حمله به سفارت بحرین در بغداد و متهم شدن نیروهای وابسته به الحشدالشعبی به دست داشتن در این حملات گفت: اگر اتفاقاتی رخ داد در نتیجه اقدامات آمریکا است، طبیعی و منطقی است که برخی جریان‌ها باشند که دوست‌دار جمهوری اسلامی ایران هستند و علیه زورگویی های آمریکا فعالیت می‌کنند، این به دان معنی نیست که آنها متعلق به ایران هستند. شما می‌بینید که خیلی ها در دنیا حامی مواضع ایران هستند و زمانی که می‌بینند آمریکایی ها علیه ایران ظلم می‌کنند در کنار ما می ایستند، ما حتی بسیاری از آنها را نمی شناسیم بنابراین این مساله ای است که در تمام دنیا وجود دارد.

وی خاطر نشان کرد: آمریکایی ها زمانی که اقدامی علیه ایران انجام می دهند طبیعی است که باید منتظر پاسخ ما و دوست‌داران مان باشد؛ چه در عراق، چه در خارج از عراق و چه در هر نقطه‌ای از جهان. هرکس دوست ایران باشد سیاست‌های ضدایرانی آمریکا را نمی‌تواند بپذیرد. من از شما سوال می کنیم که آیا اگر طرف هایی در مواجهه با آمریکا از ما حمایت کنند می توانیم آنها را از این حمایت منع کنیم؟ آیا ما می توانیم از آنها درخواست کنیم که سکوت کنند؟ آمریکا هرکاری که بخواهد انجام بدهد و ایران دست بسته بایستد؟ این مساله هیچگاه اتفاق نخواهد افتاد بنابراین این مساله بستگی به عملکرد آمریکایی ها دارد.

سفیر کشورمان در پاسخ به این سوال که اگر بحرانی رخ دهد از این نیروها درخواست اقدام نظامی خواهید کرد گفت: اگر آمریکا ما را تهدید کند و یا مرتکب جنگی علیه ما شود، قدرشناس هر شخصی در دنیا که مواضعی در حمایت از ما اتخاذ کند خواهیم بود زیرا آنها از ایران و از حقانیت ایران دفاع کرده‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که برخی کشورهای منطقه ایران را دلیل بحران کنونی می دانند و آنرا به حمایت از برخی گروه های مسلح در منطقه مثلاً در یمن و سوریه متهم می‌کنند گفت: مشکل موجود در منطقه به دلیل این مسائل نیست، مشکل منطقه بحران سازی آمریکا است، مشکل امروز منطقه دخالت آمریکا است و این دلیل بحران موجود است. کسانی که از این سیاست ها حمایت می کنند باید این سوال را از خود بپرسند که چرا آمریکایی ها درمنطقه بحران سازی می کنند و چرا برخی کشورها از این بحران ها حمایت می کنند؟ مشکل منطقه این است نه وجود برخی نیروها که حامی ایرانند. در رابطه با سوریه نیز ایران از سوریه حمایت می کند زیرا در آن یک دولت قانونی وجود دارد. ایران از عراق هم در جنگ با داعش و تروریست ها حمایت می کند زیرا آنجا یک دولت قانونی وجود دارد، در یمن نیز ملت یمن درحال دفاع از حقوق خود هستند، مواضع جمهوری اسلامی ایران در رابطه با یمن، سوریه، بحرین و عراق واضح است؛ مواضع ایران کاملاً روشن است، ایران مواضع مخفی ندارد. ما از حقوق ملت یمن دفاع می کنیم و از حقوق دولت و ملت سوریه حمایت می کنیم و از دولت و ملت عراق نیز حمایت می کنیم.

سفیر کشورمان در بغداد در پاسخ به این سوال که برخی کشورها خواهان توقف حمایت های ایران از برخی طرف ها هستند گفت: ما از هم پیمانان و حامیان ایران دفاع می کنیم و حمایت از آنها را متوقف نخواهیم کرد. منتقدان دروغ می گویند، آنها خوشان از مواضع جنگ‌طلبانه آمریکا حمایت می کنند. کشورهایی که ایران را متهم می کنند باید پاسخ دهند که چرا از سیاست‌های ترامپ حمایت می‌کنند؟ چرا از سیاست های رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند؟ چرا از تهدیدات و تحریم ها علیه ایران حمایت می کنند؟ حمایت های ایران پاسخ به تهدیدات آمریکا است بنابراین آنها باید با ترامپ مقابله کنند نه اینکه این مسائل را علیه ایران مطرح کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایرج مسجدی تنش ایران آمریکا ايران و عراق حشدالشعبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۸۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمع دانشگاهیان ارومیه در حمایت از دانشجویان معترض آمریکایی

به گزارش خبرنگار مهر، با حضور جمعی از اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه ارومیه، تجمع دانشگاهیان دانشگاه ارومیه در حمایت از دانشگاهیان معترض آمریکا و اروپا نسبت به نسل کشی و جنایات رژیم صهیونیستی ظهر امروز برگزار شد.

دانشگاهیان در این تجمع با شعارهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل از دانشگاهیان معترض آمریکا و اروپا نسبت به نسل کشی و جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی، حمایت کردند و خواستار آزادی هر چه زودتر فلسطین اشغالی و پایان جنگ در غزه شدند.

محمدحسن جوادی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه ارومیه در این تجمع با اشاره به آرمان‌های انقلاب اسلامی و رهنمودهای امام خمینی (ره) گفت: آرمان‌های انقلاب اسلامی، الهام بخش این تحولی است که در دانشگاه‌های آمریکا امروز رخ داده است.

وی با اشاره به خواسته‌های دانشجویان معترض آمریکایی گفت: آنها سه خواسته اصلی دارند. خواسته اول توقف جنایت و نسل کشی آشکار در غزه، خواسته دوم این است که کشورهای آمریکایی و اروپایی حمایت‌های خود را از رژیم صهیونیستی قطع کنند و خواسته سوم آنها قطع ارتباط دانشگاه‌های خود با رژیم صهیونیستی است.

جوادی افزود: پدیده عجیب در این اعتراضات برخورد خشن پلیش با دانشجویان معترض است که این نشان می‌دهد که دموکراسی و حقوق بشر در غرب فقط یک شعار است. ابزاری برای سلطه طلبی غرب بر دیگر کشورها است.

وی گفت: ما معتقدیم این حرکت آتش ویرانگر رژیم صهیونیستی خواهد که این نتیجه طوفان الاقصی و نتیجه وعده صادقی است که نیروهای سپاهی و ارتشی بر علیه رژیم صهیونیستی اجرا کردند.

در ادامه این تجمع بیانیه دانشگاهیان دانشگاه ارومیه در حمایت از دانشگاهیان معترض آمریکا و اروپا به زبان انگلیسی توسط یکی از دانشجویان قرائت شد.

کد خبر 6091192

دیگر خبرها

  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • حمله تروریستی به مسجدی در هرات/ ۶ نمازگزار کشته شدند
  • سقوط بالگرد ارتش کلمبیا در منطقه جنگی/ تمام ۹ سرنشین کشته شدند
  • تشکل یافتگی دانشجویان یک ویژگی خاص در تظاهرات دانشگاه‌های آمریکا است
  • غنیمت جنگی ویژه برای پوتین؛ تانک پیشرفته آمریکایی اسیر شد | فیلم
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • تجمع دانشگاهیان ارومیه در حمایت از دانشجویان معترض آمریکایی
  • کلاس تمام دانشگاه امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد